Qui Som

Casamartina és una empresa familiar dedicada al sector de la serralleria i la caldereria des de l'any 1.945. L'empresa casamartina va nèixer quan en plena post-guerra, el berguedà ignasi casamartina estrada va decidir fer-se càrrec d'un petit taller de serralleria al passeig fabra i puig de barcelona, on treballava d'aprenent.

Amb paciència i dedicació, tira endavant el taller, que aviat s'especialitzarà en treballs de calefacció. L’ignasi dissenyà una caldera a gas, basada en un original sistema de zig-zag que obliga a que els gasos de combustió freguin tota la superfície interior de la caldera, assolint així uns rendiments calorífics magnífics (algunes d'aquelles calderes d'aleshores encara continuen funcionant més de quaranta anys després i continuen donant uns  resultats òptims en rendiment i analítica de combustió).

D’aquesta manera, l'empresa va continuar amb dos departaments, el de caldereria, per una banda, dedicat a instal.lacions de calefacció i manteniment de les mateixes, i el de serralleria per l’altra.

Després d’anys difícils, l'ignasi va cedir-li el relleu en el negoci al seu fill josep, que portava des de jove treballant al seu costat.

En josep i la seva dona eliana es van posar al front del negoci, que va ser consolidat sobretot gràcies a la fidelitat del seus clients.

La sobtada mort d'en josep va deixar l'eliana al front del negoci, l'experiència en la feina de l'emilio al taller i d'en sebastià amb la calefacció van fer possible tirar endavant el negoci en aquells moments tant difícils.

Actualment el negoci segueix regentat per l'eliana, l'emilio segueix al capdavant del taller de serralleria i el nèt roger casamartina es fa càrrec de les feines de calefacció.


Comments